Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ο καρκινος ((Επιβραδυνθηκε απο μαγειρεμενες ντοματες)).

Επιστημη.

Καρκίνος «επιβραδύνθηκε από μαγειρεμένες ντομάτες»

Τελευταία ενημέρωση: 04:50, την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου του 2012

Καρκίνος «επιβραδύνθηκε από μαγειρεμένες ντομάτες»

Μια θρεπτική ουσία σε μαγειρεμένες ντομάτες έχει αποδειχθεί σε εργαστηριακές μελέτες για την επιβράδυνση της ανάπτυξης της - ακόμη και να σκοτώνουν - τα κύτταρα του καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Ο Δρ Mridula Chopra και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth στην Αγγλία εξέτασαν την επίδραση των θρεπτικών λυκοπένιο στο απλό μηχανισμό μέσω του οποίου τα καρκινικά κύτταρα αεροπειρατείας υγιή παροχή αίματος ενός σώματος να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν.
Διαπίστωσαν ότι το λυκοπένιο, το οποίο είναι αυτό που δίνει τις ντομάτες το κόκκινο χρώμα τους, την ικανότητά παρακολουθήσεις τον καρκίνο να κάνει τις συνδέσεις που χρειάζεται για να επισυνάψετε σε ένα υγιές παροχή αίματος.
Οι ερευνητές, από τη Σχολή του πανεπιστημίου της Φαρμακευτικής και Βιοϊατρικών Επιστημών, ζητούν τώρα δοκιμές για να εξακριβωθεί αν η ίδια αντίδραση στο ανθρώπινο σώμα.
Διευθυντής της έρευνας δρ Τσόπρα δήλωσε την Τρίτη: «Αυτή η απλή χημική αντίδραση φάνηκε να συμβεί σε λυκοπένιο συγκεντρώσεις που μπορεί εύκολα να επιτευχθεί με την κατανάλωση μεταποιημένες ντομάτες.
Το λυκοπένιο είναι παρούσα σε όλα τα κόκκινα φρούτα και λαχανικά, αλλά οι συγκεντρώσεις της είναι υψηλότερες στις ντομάτες και γίνεται πιο εύκολα διαθέσιμα και βιολογικά ενεργή όταν προέρχεται από τις μεταποιημένες ντομάτες με μια μικρή ποσότητα λαδιού μαγειρέματος πρόσθεσε.
Ο Δρ Chopra είπε: «Τονίζω ότι οι δοκιμές μας έγιναν σε δοκιμαστικούς σωλήνες σε ένα εργαστήριο και περισσότερο αναγκών των δοκιμών που πρέπει να πραγματοποιηθούν για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματά μας, αλλά τα στοιχεία εργαστήριο που έχουμε βρει είναι σαφής - δεν είναι δυνατόν να παρακολουθήσει το απλό μηχανισμό κάποια καρκινικά κύτταρα χρησιμοποιούν για να αυξηθεί σε συγκεντρώσεις που μπορεί να επιτευχθεί με την κατανάλωση επαρκούς μαγειρεμένες ντομάτες.
Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο British Journal of Nutrition, ήταν χρηματοδοτείται εν μέρει από τον Heinz αφού ο παρασκευαστής τροφίμων ζήτησε περισσότερη έρευνα για να δοθεί συνέχεια προγενέστερων μελετών από τους ίδιους ερευνητές, που παρουσίασαν σημαντική αύξηση σε επίπεδα λυκοπενίου στο αίμα και δείγματα σπέρματος μετά από άτομα έτρωγαν 400g της μεταποιημένης τομάτας για δύο εβδομάδες.
Ο Δρ Chopra και οι συνεργάτες της Simone Elgass και Alan Cooper είπε ότι είχαν μια συμφωνία εταιρεία θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματά τους, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.
Τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να παραμείνουν αδρανή για πολλά χρόνια μέχρι να επιτευχθεί ανάπτυξη τους ενεργοποιείται μέσα από την έκκριση χημικών ουσιών που ενεργοποιούν τη διαδικασία της σύνδεσης των καρκινικών κυττάρων με τα υγιή κύτταρα που γραμμή των αιμοφόρων αγγείων.
Αυτό επιτρέπει στα καρκινικά κύτταρα να προσεγγίσει και να αποδίδουν την παροχή αίματος.
Στα εργαστηριακά πειράματα, το λυκοπένιο έχει αποδειχθεί να διαταράξουν αυτή την διαδικασία σύνδεσης, χωρίς την οποία τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να αναπτυχθούν.
Οι ερευνητές εξήγησαν ότι όλα τα καρκινικά κύτταρα χρησιμοποιούν ένα παρόμοιο μηχανισμό για να «τροφοδοτήσει» από ένα υγιές παροχή αίματος.
Είπαν ότι υπήρχε μεγαλύτερη σημασία αυτού του μηχανισμού για τον καρκίνο του προστάτη, επειδή το λυκοπένιο τείνει να συσσωρεύεται σε ιστούς του προστάτη.
Ο Δρ Chopra είπε: «Το σημαντικό πράγμα είναι επαρκής για να φτάσει το λυκοπένιο, όπου μπορεί να έχει σημασία. Γνωρίζουμε ότι στην περίπτωση των ιστών του προστάτη γίνεται εκεί.
«Έχουμε δοκιμάσει αυτό στα εργαστήρια, αλλά εμείς δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η ίδια ενέργεια θα συμβεί στο σώμα.
«Τα άτομα θα ποικίλλουν ανάλογα με το πόσο λυκοπένιο φορείς θέτουν στη διάθεση τους για την καταπολέμηση ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και την ικανότητα του λυκοπενίου να« υποκλέψει »με αυτόν τον τρόπο στο σώμα είναι πιθανόν να ποικίλει μεταξύ των προϊόντων τομάτας - τόσο την επεξεργασία και το μαγείρεμα με το λίπος έχουν προηγουμένως δείξει να κάνουν πιο αποτελεσματική λυκοπένιο βιολογικά.
«Ο τύπος των τοματών που προσφέρουν την πλέον αποτελεσματική λυκοπένιο διαφέρει επίσης και περισσότερες δοκιμές πρέπει να γίνει για να βρεθεί η καλύτερη φυλή της ντομάτας για το σκοπό αυτό."
Προτάθηκε σε προηγούμενη έρευνά τους ότι οι καπνιστές θα πρέπει να καταναλώνουν περισσότερες ντομάτες από τους μη καπνιστές να επιτύχουν τα οφέλη του λυκοπενίου λόγω της παρουσίας αυξημένου οξειδωτικού στρες στους καπνιστές.
Eleanor Barrie, ανώτερος αξιωματικός πληροφοριών της επιστήμης σε Cancer Research στη Βρετανία, δήλωσε: «Ορισμένοι υπάρχοντες φάρμακα κατά του καρκίνου στοχεύουν το σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων, αλλά απαιτείται περισσότερη έρευνα για να δείξουν πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους ασθενείς με καρκίνο.
«Αυτή η μικρή μελέτη δεν μας λέει ευθέως αν το λυκοπένιο έχει οποιαδήποτε επίδραση κατά του καρκίνου, αλλά η έρευνα όπως αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε περισσότερα για το πώς η χημική ουσία επηρεάζει ο σχηματισμός νέων αγγείων.
Οι επιστήμονες βρίσκουν ότι οι ντομάτες μαγειρεμένα με λάδι παράγουν μια χημική ουσία που θα μπορούσε να διαταράξει τη διαδικασία που προκαλεί τον καρκίνο του προστάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου